2012-03-14

Redheads

Raudonplaukės

"Galbūt blondinės visada pastebimos, tačiau raudonplaukės - neužmirštamos."
'Blondes are noticed but redheads are never forgotten

     Visuose pasaulio kraštuose raudonplaukių yra mažiausiai. Žmonės, turintys rugių spalvos plaukus, sudaro tik apie du procentus visos žmonijos. Nenuostabu, jog beveik visuose kraštuose ir beveik visais laikais raudonplaukiai buvo diskriminuojami. Ypač raudonplaukės moterys... 

     All parts of the world have just a few of natural redheads.People with rye-colored hair, is only about two per cent of all mankind. It is not surprising that almost all countries, and almost always have been discriminated the Redheads. Especially women .


     Ankščiau raudoni plaukai, kaip ir homoseksualumas, buvo vardijami kaip psichinės ligos. Senovės laikais jos buvo priskiriamos burtininkių klanui, vadinamos raganomis ar velnio vaikais.  Jos netgi buvo žudomos ar deginamos ant laužo. 
     The early days  red hair, like homosexuality, were consider a mental illness.Hereupon it has been assigned to a clan of sorcererswitches and the devil or belong to his children. They have even been killed or burned at the bonfire.



     Pasak graikų mitologijos, numirusios raudonplaukės tapdavo šaltakraujėmis blyškiaveidėmis vampyrėmis, kurios žudydavo visus be pasigailėjimo.  Viduramžiais egiptiečiai sutikę raudonplaukę merginą sakydavo, jog tai didžiausia nesėkmė, na, o Anglijoje yra net specialus pavadinimas įvardinti baimę raudonplaukiams - tai Raudonplaukių fobija.  
     According to Greek mythology, the dead redhead became cold-bloodes, pale-faced vapires, who ware killing everyone without mercy. In the Middle Ages, the Egyptians believed that redheads were the biggest failure of the well. In England existed a special kind of  fear - the Red-haired phobia.

      Anglijos karalienė Elžbieta I, pakeitė susiformavusį stereotipą. Jos valdymo metais būti raudonplauke Anglijoje buvo ne tik pasididžiavimas, bet ir paskutinis mados klyksmas.
    The Queen Elizabeth I of England, finally re-formed some of these stereotype. The years of her  management became pride for all England. Also she reputed as icon of fashion. 
     Daugybė dailininkų yra apsėsti kraujo spalvos plaukų magijos, kurią su didžiausia aistra perteikia savo piešiniuose. Ugniaplaukė deivė Venera, paslaptingoji Afroditė ar uždrausto vaisiaus geidusi Ieva - jos visos dalininkų mūzos. Raudonplaukė moteris menininkui - tai kaip raudona skraistė buliui. Visada trokštama, geidžiama ir amžinai mylima.
     Many artists are obsessed with  hair of the bloody color, which they convey with the huge passion in their paintings. The fired-head goddess Venus, mysterious Aphrodite or Eve with a lust for  forbidden fruit - they all were a muses of painters. Red-head woman for artist - it's like a red cloak for a bulls. Always wanted, desirable, and foreverloved.  

     Raudoni plaukai - tai ne tik spalva, tai gyvenimo būdas. Tai veržlus ir energingas, visuomet pilnas nuotykių ir amžiams įsirėžiantis atmintyje žmogus.

     Red hair is not just a color, it is way of life. He/She is energetic and vibrant, always full of adventure and  has a personality who forever remains in your memory. 

No comments:

Post a Comment