2012-03-02

Banksy

Banksy





     Banksy yra slaptas Anglijoje gyvenantis grafiti dailininkas ir turbūt nesuklystume pavadinę jį vienu įtakingiausių šių laikų kūrėjų. Autoriaus darbai pasklidę po visą pasaulį – nuo Disneilendo, sugriauto Naujojo Orleano namų iki betoninės Gazos ruožo sienos. Tai jis įnešė į Metropolitano muziejų savo kūrinius ir slapta pritvirtino tarp tikrųjų eksponatų. 

     Banksy is a secret graffiti artist living in England, and probably we could call him one the most influential artists of our time. His works are spread around the world - from Disneylanddestroyed New Orleans home to the concrete walls of the Gaza Strip. His work was secretly attached  between the actual exhibits in the Metropolitan Museum.

     Šio meno partizano drobė – šiuolaikinio didmiesčio gatvės, savo piešiniais ir komentarais jis priešinasi vartojimui, karui, turtingos visuomenės dvasiniam skurdui. Banksy jau įrodė, kad gatvės menas nebūtinai yra vandalizmas, priešingai, gali būti atsakas vandalizmui – politiniam, dvasiniam ir kitokiam.

     Banksy partisan canvas art is a  modern city streets. With his pictures and comments opposes   consuming cultury, war, wealthy society's spiritual poverty. Banksy has shown that street art is not vandalism, on the contrary, it may be the answer to some kind of popular vandalism such as political, spiritual and other.


     Policija mielai sučiuptų ramybės neduodantį įžūlųjį sienų tepliojimo specialistą, o tuo tarpu aukcionuose verda kovos, kuris daugiau pasiūlys už sienos gabaliuką su to paties „vandalo“ darbu.
      The Police would be much calmer if could catch this "wall messing" specialist. While the fight boils in an art auctions who will bid a upper prize for the piece of a wall with the same "vandals" work. 


     Dėl Banksy darbų meninės vertės nuolat kivirčijamasi, tačiau sunku paneigti faktą, kad kiekvienas jo darbas, dažniausiai su ironija pasako tai, kas visuomenėje yra ignoruojama ir slepiama. Galbūt pasaulyje pagaliau prieita prie išvados, kad graffiti yra ne kas kitas, kaip būdas atskleisti tiesą, kurios dangsymu kvailinama visuomenė? Gal tai viešas protestas žmogaus, kuris demokratinėje sistemoje neturi teisės pasisakyti?
     The artistic value of Banksy works are constantly in altercationsbut it is hard to deny the fact that each of his work, often with irony, says what the public hasignored and concealed. Maybe the world finally came to the conclusion that graffiti is nothing other than a way to reveal the truth, which is covered and fooled the public? Maybe it's a public protest of a man who in a democratic system, does not have the right to speak?
     Banksy su Mr Brainwash sukūrė filmą „Exit Through The Gift Shop“ apie graffiti gyvenimą. 
     Banksy with Mr Brainwash made ​​a film "Exit Through The Gift Shop" about graffiti life.

No comments:

Post a Comment